Som alt annet, smaker kaffe best i skogen. Lynkurs: følg fremgangsmåten under for å fremstå som en erfaren skogs-barista.
Slik gør du:
- Gi vannet et oppkok over bålet eller gassbrenneren.
- Hell i rikelig med kokmalt kaffe. Dekk vannet + lag et lite kaffefjell. Det er aldri feil med for sterk kaffe i skogen. (For tynn kaffe derimot…)
- Rør bestemt rundt med en kvist.
- La trekke så lenge at du glemmer kaffen, minst 10 minutter er bra.
- Mot slutten gir du kjelen et dunk eller et par raske løft og lar gruten synke ytterligere et minutts tid.
- Sett en grankvist i kannetuten for å bremse det meste av kaffegruten. Resten siler du elegant mellom tennene (eller barten hvis du er utstyrt med en slik).
Viktigst av alt: både mål og tidtaking skal utføres omtrentlig og uanstrengt. (En skogs-barista bruker aldri måleskje eller stoppeklokke).